Kennisvragenbank

De Kennisvragenbank: het startpunt voor innovatievragen

Voor elke MKB’er is ontwikkeling belangrijk om de concurrentie voor te blijven. Zo ook voor MKB’ers in de installatiebranche. Maar hoe blijft u uzelf als installateur ontwikkelen? Wellicht heeft u van een nieuwe technologie gehoord en wilt u weten hoe u deze specifiek kan toepassen binnen uw bedrijf. Of u loopt met een technologisch idee rond, maar u wilt eerst weten wat er rondom uw idee al op de markt is. Uw innovatievraagstuk, zolang het maar technologisch van aard is, is onze uitdaging.

Een gefundeerd antwoord op uw innovatievraagstukken

De Kennisvragenbank neemt u werk uit handen door een wetenschappelijk onderbouwd antwoord te geven op uw innovatievraag. Om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, werkt KIEN Innovatiemeesters nauw samen met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Een student van de Technische Universiteit, die is gescout op basis van zijn of haar uitmuntende kennis over een bepaald vakgebied, gaat op basis van deskresearch met uw vraag aan de slag. Op deze manier maakt de Kennisvragenbank academische kennis en de nieuwste technologieën toegankelijk voor het MKB. U als installateur plukt daar de vruchten van.

Hoe werkt de Kennisvragenbank?

Stel uw vraag rondom een technologisch vraagstuk gratis op www.kennisvragenbank.nl.
Eén van de meest getalenteerde studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (een honours student), gaat op basis van deskresearch met uw vraag aan de slag.
U ontvangt binnen enkele dagen een antwoord op uw vraag. Indien de vraag meer onderzoek vereist, kan de Kennisvragenbank uw vraag in overleg verder uitdiepen tegen een betaalbaar tarief. Hierin worden drie vormen aangeboden, namelijk:

  • Een verdiepend onderzoek, waarin u een academisch getoetst antwoord krijgt. Denk hierbij aan een marktonderzoek.
  • Een brainstormsessie, waarbij u in een dagdeel een realistisch plan van aanpak krijgt.
  • Een concrete werkopdracht, waarbij door middel van simulaties, prototypes en/of haalbaarheidsanalyses het idee verder uitgewerkt wordt.

Heeft u een vraag?

Heeft u een technologisch vraagstuk en kan de Kennisvragenbank u helpen? Of wilt u zien welke innovatievragen we onder andere al beantwoord hebben voor onze klanten? Ga dan naar www.kennisvragenbank.nl. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen met Gert Bogers (Projectmanager KIEN Innovatiemeesters) via gertbogers@kieninnovatiemeesters.nl.