De Vragenbank

In de categorie: Sociale Innovatie

U heeft van een nieuwe technologie gehoord en wilt weten hoe u deze kan toepassen binnen uw bedrijf. Of u loopt met een technologisch idee rond, maar u wilt eerst weten of er al iets op de markt is. De Vragenbank neemt u werk uit handen door een onderbouwd antwoord te geven op uw technische innovatievraag. Uw vraag, zolang deze maar technologisch van aard is, is onze uitdaging.

Voor wie?

Iedere installateur in de installatietechniek – klein(er) of groot – mag een beroep doen op de Vragenbank. Via deze vragenbank heeft u een interessante mogelijkheid om uzelf als installateur te ontwikkelen. De Vragenbank neemt u werk uit handen door een wetenschappelijk onderbouwd antwoord te geven op uw innovatievraag.

De Vragenbank is een project van verschillende samenwerkende partijen en is opgezet om u als ondernemer in de techniek te helpen. KIEN Innovatiemeesters werkt nauw samen met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Op deze manier maakt de Vragenbank academische kennis en de nieuwste technologieën toegankelijk voor het MKB. U als installateur plukt daar de vruchten van.

Waarom nu?

Voor elke MKB’er is ontwikkeling belangrijk om de concurrentie voor te blijven. Zo ook voor MKB’ers in de installatiebranche. De Vragenbank helpt u nu naar een innovatieve toekomst.

 

Stel uw vraag rondom een technologisch vraagstuk gratis op www.kennisvragenbank.nl. Eén van de meest getalenteerde studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, gaat op basis van deskresearch met uw vraag aan de slag.

De Vragenbank geeft altijd antwoord op uw vraag. En dat al binnen enkele dagen.
Goed om te weten is dat een antwoord zo concreet kan zijn zodat u er direct mee aan de slag kunt. Het kan ook zijn dat uw vraag meer onderzoek vereist. Dan kan de Vragenbank uw vraag in overleg verder uitdiepen.

Niet elke installateur heeft de beschikking over een eigen R&D. Of medewerkers met hele specialistische kennis. Of directe toegang tot hoger- en wetenschappelijk onderwijs. Om hoogwaardige kennis toegankelijk te maken voor iedereen, is de Vragenbank er. De Vragenbank geeft u de uitgelezen kans om innovatieve ideeën concreet te maken.

Waar staan we nu?

De Vragenbank wordt vaak ingezet door MKB’er die ontwikkeling belangrijk vinden om de concurrentie voor te blijven. Uw technische vraag of technologisch idee wordt beantwoord of onderzocht door topstudenten van de universiteit. Het antwoord wat u ontvangt is direct te gebruiken. Natuurlijk kan het zijn dat u vraag meer onderzoek nodig heeft om tot een gefundeerd antwoord te komen. Dit verdiepingswerk wordt u in drie vormen aangeboden, namelijk:

  1. Een verdiepend onderzoek, waarin u een academisch getoetst antwoord krijgt. Denk hierbij aan een marktonderzoek.
  2. Een brainstormsessie, waarbij u in een dagdeel een realistisch plan van aanpak krijgt.
  3. Een concrete werkopdracht, waarbij door middel van simulaties, prototypes en/of haalbaarheidsanalyses het idee verder uitgewerkt wordt.

Zo neemt de Vragenbank u werk uit handen door een wetenschappelijk onderbouwd antwoord te geven op uw innovatievraag.

Heeft u een technologisch vraagstuk en kan de Vragenbank u helpen? Of wilt u zien welke innovatievragen we onder andere al beantwoord hebben voor onze klanten? Ga dan naar www.kennisvragenbank.nl Bovendien kunt u voor meer informatie ook contact opnemen met Gert Bogers (Projectmanager KIEN Innovatiemeesters) via gertbogers@kieninnovatiemeesters.nl.