Nieuwsoverzicht

Bijeenkomst Living Lab Homes Limburg – 8 maart

Het nieuwste duurzame woningconcept voor gezond, comfortabel en duurzaam wonen: CASA. Neem kennis van het integrale ontwerp en de in de CASA-woning toegepaste technologieën. Maak met CASA duurzame nieuwbouwwoningen in de provincie Limburg nu al financieel en technisch haalbaar.

Lees meer

Er gaat een lampje branden tijdens de Masterclass Kick-off Innovatietafel Licht & Gezondheid

KIEN Innovatiemeesters, het knooppunt voor Innovatie in de Elektrotechniek in Nederland, organiseerde op 30 januari 2018 samen met het Intelligent Lighting Institute van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) en Uneto-VNI de Masterclass Kick-off Innovatietafel over Licht & Gezondheid. Op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven werden de nieuwste inzichten van recente en lopende onderzoeken over de invloed van licht op gezondheid gepresenteerd door zowel kennis- en zorginstellingen als door het bedrijfsleven. Het uiteindelijke doel? De invloed van licht op de gezondheid meer op de kaart zetten en samen, vanuit verschillende disciplines, oplossingen waarbij licht een cruciale rol speelt vertalen naar concrete producten en diensten.

Lees meer

Masterclass: Blue Energy & Blue Battery

Blue Energy & Blue Battery: interessante technologie voor doorontwikkeling? Deze masterclass is een vervolg op de inspiratietafel: water en grootschalige buffering van energie op 24 oktober 2017. Op verzoek van de deelnemers gaan we in deze vervolg masterclass dieper in op de mogelijkheden van Blue Energy & Blue Battery.

Lees meer

Masterclass Kick-off Innovatietafel Licht & Gezondheid

In samenwerking met het Intelligent Lighting Institute van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e),  de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) en Uneto-VNI staat deze masterclass 30 januari geheel in het teken van Licht & Gezondheid. Hoe zetten we adaptieve verlichting in voor de verhoging van ons welzijn en de vermindering van stress?

Lees meer