Nieuwsoverzicht

Het gelijkspanningscongres “DC Groot Gelijk 2018”

Gelijkspanning, tot voor kort een haast vergeten term in de energietechniek, maar nu steeds actueler. Heeft u al een helder beeld wat gelijkspanning inhoudt en welke oplossingen het kan bieden in uw situatie? Kom 15 juni naar het gelijkspanningscongres Groot Gelijk 2018 en ontdek wat gelijkspanning voor u kan betekenen.

Lees meer

TU/e Minitour – woensdag 11 april 2018

Op woensdagmiddag 11 april 2018 organiseert KIEN Innovatiemeesters, onder leiding van Gert Bogers, een TU/e Minitour. Op deze dag krijgt u, als installateur de mogelijkheid om een kijkje in de TU/e – keuken te nemen. In deze middag nemen we u mee in enkele nieuwe ontwikkelingen die uiteraard verbonden zijn aan uw vak; elektronica.

Lees meer

Rapport Connect2025 legt fundamentele veranderingen bloot

De toekomstverkenning Connect2025 laat zien dat de rol van de techniek in de komende zeven jaar groter zal zijn dan ooit tevoren. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering zullen de samenleving ingrijpend veranderen. Uiteenlopende technische innovaties drukken al in de nabije toekomst hun stempel op wonen, werken en zakendoen.

Lees meer

Bijeenkomst Living Lab Homes Limburg – 8 maart

Het nieuwste duurzame woningconcept voor gezond, comfortabel en duurzaam wonen: CASA. Neem kennis van het integrale ontwerp en de in de CASA-woning toegepaste technologieën. Maak met CASA duurzame nieuwbouwwoningen in de provincie Limburg nu al financieel en technisch haalbaar.

Lees meer

Er gaat een lampje branden tijdens de Masterclass Kick-off Innovatietafel Licht & Gezondheid

KIEN Innovatiemeesters, het knooppunt voor Innovatie in de Elektrotechniek in Nederland, organiseerde op 30 januari 2018 samen met het Intelligent Lighting Institute van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) en Uneto-VNI de Masterclass Kick-off Innovatietafel over Licht & Gezondheid. Op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven werden de nieuwste inzichten van recente en lopende onderzoeken over de invloed van licht op gezondheid gepresenteerd door zowel kennis- en zorginstellingen als door het bedrijfsleven. Het uiteindelijke doel? De invloed van licht op de gezondheid meer op de kaart zetten en samen, vanuit verschillende disciplines, oplossingen waarbij licht een cruciale rol speelt vertalen naar concrete producten en diensten.

Lees meer