Nieuwsoverzicht

Health Tech Yard dompelt deelnemers aan de proeftuin onder in de LEAN Startup methode

Eindhoven – Niet eerst een mega uitgebreid plan maken, maar meteen beginnen met een eenvoudig prototype om een aanname te testen: dat is de kern van de LEAN Startup methode. Uit onderzoeken blijkt dat deze aanpak keer op keer werkt! Zeker binnen startups is dit ‘the way to go’ om iets nieuws met een onzekere toekomst op de markt te zetten. Juist daarom organiseerde Health Tech Yard de LEAN Startup Introductiebijeenkomst speciaal voor de participanten die bij Health Tech Yard zijn aangesloten.

Lees meer

KIEN Innovatiemeesters, KNW en Dunea geven startschot voor oplossingen rondom grootschalige buffering van energie

Den Haag – KIEN Innovatiemeesters, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) en Dunea organiseerden op 24 oktober 2017 een zogenoemde ‘inspiratietafel’ om de eerste stappen te zetten richting oplossingen rondom het bufferen van energie op grote schaal door gebruik te maken van water. Tijdens deze bijeenkomst kwamen de verschillende partijen bijeen die een grote rol kunnen spelen in het bufferingsvraagstuk, zoals installatiebedrijven, waterbedrijven, advies- en ingenieursbureaus en de overheid (gemeenten en het Ministerie van Economische Zaken).

Lees meer

Op weg naar de school met onbeperkte, draadloze bandbreedte tijdens evenement van KIEN Innovatiemeesters

KIEN Innovatiemeesters, het knooppunt voor Innovatie in de Elektrotechniek in Nederland, organiseerde op 13 september 2017 het evenement KIEN Innovatiemeesters Inspireert (voorheen: Technodag) in Woerden. Joos Ockels, de vrouw van de te vroeg overleden astronaut Wubbo Ockels, trapte af met een inspirerende toespraak over de stappen die we samen kunnen zetten richting een duurzamere toekomst […]

Lees meer

De kansen en bedreigingen rondom IoT binnen woning-, gebouw- en procesautomatisering voor de installateur

In navolging van het succes van de Technodag (oftewel: KIEN Innovatiemeesters Inspireert), die op 13 juni 2017 volledig in het teken stond van Internet of Things, ging KIEN Innovatiemeesters op 13 september weer een stapje verder in de materie. Met een tweetal interactieve sessies op een inspirerende locatie in Woerden werd de rol van de installateur en diens kansen binnen woning-, gebouw- en procesautomatisering nader belicht.

Lees meer